TORSDAG

Idag har jag som sagt varit med Lovisa hela dagen. Vi har lekt, ritat och provat mössor (som ni ner i inlägget under, haha). Jag har även hunnit med att beställa en tid hos doktorn, jag orkar inte ha ont i huvudet längre.. Men det finns säkert inte någonting han kan göra heller. Positivt tänkande, jag vet. Och nej det är inte ögonen det är fel på. Jag var till optikern i lördags, och jag såg hur bra som helst! Nästan lite synd, snyggt med glasögon ju.. Nej, nu blir det mat innan jag ska iväg och träna skidbarnen. PUSS!



Dagens sämsta - jag missar handbollen.. Men ni andra kan ju titta, 17.00 på TV4.


SKIDMÖSSOR!

Idag har jag varit barnvakt åt Lovisa, min sexåriga brorsdotter. Vi hittade mina gamla skidmössor, och bestämde oss för att göra ett "mösstest". Lovisa fick vara testperson, som provade och bedömde allihopa. Allt för att hitta den perfekta mössan att ha när du kämpar dig fram i längdspåren! Höhö.
Sköna? Varma? Tjocka? Tunna? Snygga? Fula?

Såhär säger Lovisa om...


1 - 70-tals mössan

"Mysig! Varm och tjock. Kanske lite för varm liksom.. Man kan ha den före man åker, det skulle vara bra!
Men den är inte så snygg eller nåt sånt. Fast lite cool. Jag skulle svettas ihjäl om jag åkte i den"


2 - Folksam mössan

"Det här är en bra skidmössa, ganska skön. Fast den sitter lite för hårt, också var den stor.
Och jag gillar inte sånna här bollar som sitter på huvudet. Inte så snygg alltså, men bra skidmössa!"


3 - Vattenfall mössan


"Den känns bra. Men den täcker inte öronen och det vill jag att den ska göra när man åker skidor. Den här var inte heller snygg, i alla fall inte på mig. Men den ser proffsig ut när det är sånna här märken på den, som riktiga skidåkare har!"


4 - Blåa mössan

"Den här skulle funka bra. Den var också lite proffsig..
Lagom tunn, också täcker den öronen. Som en riktig skidmössa, proffsig!"


5 - Röda mössan


"Ganska lika som den förra, eller lite tjockare.. Inte snygg, inte cool, inte proffsig."


6 - Swix mössan

"Känns bra, som en riktig skidmössa. Vanlig liksom.. Fast inte så snygg.
Jag vet inte varför jag inte tycker det? Det är nog bollen.."


7 - Craft mössan

"Känns bra, jättebra! Tror att den är bäst, inte tjock eller störig som vissa andra.
Den känns perfekt! Inte jättevarm, men bra att åka i. Man brukar ju svettas när man åker."


8 - Pannbandet

"Lite stort, annars bra. Mjukt och skönt tyg, den sticks inte. Den är fin..  Fint mönster.
Det är bra när den täcker öronen, men ändå har luft där uppe liksom."


9 - Toppluvan

"Känns liksom skön. Inte varm eller kall. Är nog bra att åka i. Tunn men inte så man fryser. Inte sådär "gud va töntig", men inte så fin heller.. Fast jag gillar tofsen! Men den kanske blir jobbig om den liksom flyger över huvudet när man åker.. Fast är man lite mindre går det nog bra, eftersom man inte åker så fort då"


Och vinnaren blev.. Nummer 7 - Craft mössan!
Den röda mössan däremot, ska du inte satsa på enligt Lovisa..


JOURNALIST, JA TACK

Usch vad trött jag är i skallen. Jag har suttit och kikat runt på en massa universitet och högskolors hemsidor hela kvällen, och det tar på krafterna. Speciellt när jag vet vad jag vill, men samtidigt vet att betygen inte räcker till. Det känns som att min enda chans är att det sker ett mindre mirakel 28 mars när jag ska göra högskoleprovet. Håll tummarna!

Det blev vinst för Sverige i handbolls VM igår iaf, även om det var knappt. Första halvleken var helt okej, men vad höll de på med i andra? Kaos. Bäst på plan var Doder som gjorde mål på allt, tills han fick rött kort för nåt han inte hade gjort vill säga. Larholm vrickade foten, men kom ändå in (haltandes) och gjorde några viktiga mål i slutet av matchen. Tack för det! Nu är det bara en match kvar, och om jag inte är helt ute och cyklar är det mot Serbien klockan 17.00 på TV4. Skulle sitta fint med en seger, som i sin tur skulle leda till en sjunde plats i årets VM.


Jag måste även säga att jag tycker fruktansvärt synd om Norge, som var så otroligt nära att skrälla och ta en semifinalplats! Tyvärr förlorade de mot Polen, i en grymt spännande match! Nu blev det "bara" ett nordiskt lag som får slåss om medaljerna, nämligen Danmark. Men de får hård konkurrens från Kroatien, Frankrike och Polen. Spännande!


Haha, nu vet jag inte vad jag skriver längre, dags för sängen. Godnatt!
Förresten, tack för idag tjejer! Ni är bäst <3


ONSDAG

Godmorgon! Jag kom just på att jag inte hinner skriva nu.. Hörs sen!

PUSS!


SVERIGE VS SLOVAKIEN

Nu ska jag snart ta ett fotbad och kika på handboll. Dags för en seger ikväll va?

Försnacket börjar 18.00 och matchen 18.30 på TV4!




SKA DET VARA SÅ?

För sex år sedan var jag på träningsläger i Cypern med friidrotten. Trots att det var riktigt jobbigt att träna flera pass om dagen i värmen, var lägret förstås säsongens höjdpunkt! En dag var delar av Greklands friidrottslandslag och tränade på samma arena som oss. Vi blev såklart överlyckliga när världsstjärnorna Ekatarina Thanou och Koastas Kenteris tog sig tid för att skriva autografer och prata lite med oss! Riktigt coolt tyckte vi, och jag visade  självklart autograferna och bilderna vi tagit för mina kompisar när jag kom hem.

Ett år senare var det dags för OS i Aten, och jag såg fram emot att se hur de grekiska sprintarna skulle klara av pressen som ett OS på hemmaplan ändå ger. Och vad händer? Jo Thanou och Kenteris dyker inte upp till en dopingkontroll som hålls dagen innan invigningen, och senare kommer det fram att de är dopade. Straffet för de båda blev avstängning i två år. Men vad hjälper det? Jag blev så besviken! Vad gör att människor vill fuska på det viset? Känns det verkligen bra att vinna stora tävlingar, och framför allt folkets hjärta, när man innerst inne vet att allt bara är en bluff? Nu för tiden kommer det inte bara stora idrottsprestationer med varje mästerskap, det kommer också minst en stor dopingskandal. Det är inte okej..


Det värsta var att vi skämtade om att Thanou säkert var dopad efter vi träffat henne, eftersom hon hade så mörk röst. Nu i efterhand när man tittar på bilderna ser man även att hennes hy inte är den bästa. Två ganska klara tecken på doping alltså..

SVERIGES SNYGGASTE..

Handbollsspelare? Jonas Larholm
Hockeyspelare? Henrik Lundqvist
Tennisspelare? Joakim "Pim Pim" Johansson
Fotbollsspelare? Marcus Rosenberg
Friidrottare? Johan Wissman

Ja såhär ser de ut! Sveriges - enligt mig - snyggaste idrottare.


NEEEEJ

Jag ger upp! Hade precis skrivit ett långt inlägg om helgens händelser och helt plötsligt är det bara.. borta? Skapligt less kan jag lova. Och just nu är jag alldeles för trött för att skriva om allting, det får bli imorgon istället.
Men på tal om ingenting, Jens Byggmark. När ska han börja ta sig ner för slalompisterna igen? Det skulle jag vilja veta.


ÄCKELREKLAM

Förresten, bara en grej till innan det är dags att sova.. Jag tycker tv4 sköter VM-sändningarna bra. Förutom all jävla reklam! Det är försnack en halvtimme innan varje match, men redan efter fem minuter bryter de för reklam. Det finns inget värre! Men som tur är får man se hela matchen i fred iaf..
Till skillnad från Eurosport, där kan man sitta och kolla på tex. en sprinttävling på längskidor. Det är A-final och jättespännande, då säger kommentatorn "..nu är det bara upploppet kvar, och det är otroligt jämt! 10 meter kvar nu.. Vem ska vinna, Jönsson eller Northug? Jo det får vi veta.. efter reklamen!" Seriöst, det borde vara olagligt att göra så. Helt värdelöst. Tacka vet jag SVT! De har lätt de bästa kanalerna om man vill kolla på sport, ostört.
 

Mer handboll och mindre reklam, tack.

JAG TROR PÅ SVERIGE

Efter att ha sett Kroatien krossa Spanien igår, var det med skräckblandad förtjusning jag såg fram emot dagens match. Ja, ikväll var det alltså Sveriges tur att ta sig an värdnationen i handbolls-VM 2009. Ärligt talat så blev jag lite förvånad. Även fast Sverige imponerat i de tidigare gruppspelsmatcherna trodde jag inte de skulle lyckas utmana så pass som de faktiskt gjorde! Tyvärr höll det ju inte riktigt hela vägen och det hela slutade 26-30 till Kroatien. Men som sagt, grymt spelat av Sverige ändå! Larholm och Doder alltså.. underbara! Och det måste ju vara lite jobbigt att ha 12 000 skrikande, sjungande, hoppande, galna kroater emot sig på läktaren också..? Nu väntar iaf tre tuffa matcher i mellanrundan, mot bla. Frankrike på lördag. Med bra spel och lite flyt kan det räcka till semifinal. Jag tror på Sverige!

Ikväll var det även säsongspremiär för världens bästa skidskola! Hela 22 tappra små barn sjasade jag och Marcus runt i längdskidspåret i en timme. Nejmen det gick bra! Riktigt roligt, tyckte iaf jag. Och jag tror faktiskt ungarna tyckte det också..
 
Nu blir det sängen och Scrubs. Godnatt!

JAG LÄNGTAR TILL..

.. 3 februari - VM i alpint
.. 13 februari - VM i skidskytte
.. 19 februari - VM i längdskidor

Jag har en känsla av att februari kan bli en bra månad.

MER IDROTT I SKOLAN!

Jag hör till dem som tycker att en-två timmar idrott i veckan på schemat är alldeles för lite, och nu tänker jag främst på låg- och mellanstadiet. Det finns så otroligt många barn och ungdomar som inte rör på sig ett enda dugg, så det behövs verkligen uppmuntras i skolan! Men av egen erfaranhet vet jag också, att de som inte håller på med nån idrott på fritiden ofta är "sjuka" eller har glömt gympakläder när det väl blir dags för idrott i skolan. Det är också dem som vrickar fötterna hela tiden, eller som har mens 4 gånger i månaden.. (Det där med mens är förresten en väldigt dålig ursäkt, vad är problemet liksom?) Frågan är väl egentligen hur man ska få "icke-idrottarna" att vilja vara med.  Man kanske inte ska tvinga (som vissa lärare gör) barn att till exempel spela fotboll, fast de inte vill. Är man inte så duktig och bollräd, men ändå tvingas till att spela med de duktiga, och ofta väldigt tävlingsinriktade, killarna och tjejerna blir det inte roligt. Och det leder i sin tur till att man skolkar eller "glömmer gympakläderna" lektionen därpå. Det vore bättre om promenad alltid fanns som ett alternativ, med någon slags lärare som sällskap. Annars blir det bara att ungarna smiter iväg till närmaste kiosk, köper lite godis och sätter sig nånstans utom synhåll och slappar (egna erfarhenheter där också..).

Men jag tycker inte bara att vi borde röra oss mer i skolan. Nej vi borde titta på, och lära oss mer om idrott också! Ta till exempel vinter-OS. Det infaller vart fjärde år, under skoltid. Så fram med tvn, och låt barnen/ungdomarna titta på det! Självklart inte varenda liten grej, det håller ju på i några veckor.. Men finaler, lopp, eller matcher där duktiga svenskar medverkar borde absolut visas i skolan! Det är på det sättet barnen hittar förebilder, människor att se upp till, och blir intresserade av sport. Det leder i sin tur till att fler barn börjar idrotta, eftersom de vill "åka lika fort som Anja Pärson" eller "bli lika grym på hockey som Henrik Zetterberg!".

Jag är trött och det blev lite yrt allting, men jag hoppas ni förstår vad jag menar :) Idrott är ju faktiskt en stor del av vårt samhälle som skolan borde öppna ögonen för mer, tycker jag.


Fasters älskling Lovisa har Charlotte Kalla som en av sina idoler.


GALAKVÄLL

Bra kväll - svar ja! Handbollsmatchen gick ju som en dans, sjukt vad bra de spelar! Trots att en stor del av laget består av orutinerade och unga killar. Jag längtar redan tills onsdag, då de möter Kuwait. Eller egentligen längtar jag mer tills på torsdag, då värdnationen Kroatien står för motståndet. Det kommer bli en grymt! Det vore så skönt om Sverige kunde vinna.. Men vet ni vad det bästa av allt är? Jo, att den matchen inte börjar fören 20.30. Alltså hinner jag träna mina skidbarn, åka hem, duscha och sätta mig tillrätta i soffan innan det drar igång. Hur bra som helst!

Sen var det Idrottsgalan ja. Alltså jag gillar Idrottsgalan, absolut. Men jag kom och tänka på två saker är lite irriterande..

- Varför ska prisutdelarna prata så länge? Man hinner ju somna innan de har kommit fram till det de egentligen ska göra, berätta vilka de nominerade är och dela ut priset alltså.
- Sluta applådera! Visst, många gör helt otroliga prestationer som man nästan inte ens kan förstå. Men det blir ju bara akward när alla ska stå och applådera i 5 minuter, och idrottskvinnan/mannen försöker avbryta genom att säga "tack" 750 gånger..

Men förutom det så var det helt okej, värdiga vinnare och sådär. Fast egentligen går det inte att säga att någon är mer värd att få pris än någon annan. Det står ju ofta mellan helt olika sporter och prestationer som är väldigt svåra att jämföra.. Kvällens höjdpunkter enligt mig var nog ändå att Kalla tog hem Jerringpriset, att Zlatan inte fick nåt pris.... och Björn Gustafsson såklart!

(haha, jag känner att jag säger emot mig själv litegrann nu med att först säga att ingen är mer värd än någon annan, och sen hissa kalla och dissa zlatan.. men så kan det vara ibland!)


HALVA MATCHEN

Halva matchen spelad och Sverige leder med hela 19-13 mot ett av världens bästa landslag, ska det hålla hela vägen? Ja fortsätter de spela såhär tror iaf jag på vinst.. GRYM första halvlek!


DET NÄRMAR SIG

Vilken underbar kväll det här kommer bli!

18.00 börjar försnacket inför Sverige - Spanien matchen i handbolls VM på TV4
18.30 drar själva matchen igång! (även de på TV4 såklart)
20.00 när matchen är slut och Sverige har vunnit(?) byter jag kanal till SVT1 där det blir Idrottsgalan resten av kvällen, mumma!

Nu hoppas jag bara att mitt humör kommer vara lika bra när kvällen är slut. Och med det menar jag att Sverige vinner över Spanien, och att rätt personer kammar hem priser på Idrottsgalan.. Tråkigt nog var ju inte 2008 ett så bra sport år för vårat avlånga land, men några ljusglimtar finns det alltid. Nu ska jag kika om vi har något gott att äta på i skafferiet (läs godis) och tagga inför handbollen. Håll tummarna nu!


Peter Settman leder Idrottsgalan i år, igen. Bilden är från SVT

MÅNDAG

Dagens planer var att åka in till stan och luncha med Enström. Men nej, pga magsjuka blev det inte så (hon är sjuk, inte jag). Så nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Ut vill jag inte, det är grått och tråkigt plus att nåt snö/regn liknande öser ner från himlen. Snö gillar jag, men de här? Njä.

Läste precis på aftonbladet att Zlatan gjorde självmål igår när Inter förlorade mot Atalanta. Eller självmål, han styrde in bollen med handen iaf. Som många vet är jag inget stort Zlatan-fan, om man säger så. Jag gillar honom verkligen inte! Kass attityd och sjukt överskattad (iaf i landslaget) om ni frågar mig. Så att han gör självmål får mig bara att dra lite extra på smilbanden, höhö. Tydligen spelade Inter sjukt dåligt också. Simon Bank skriver såhär i artikeln jag läste på aftonbladet "På Madame Tussauds i London finns sedan 2005 en vaxdocka som föreställer José Mourinho. Dockan hade, utan vidare, platsat i Inters startelva i går. " Eftersom jag själv inte såg matchen kan jag inte säga så mycket, men jag väljer att tro på Bank. För som sagt, jag gillar inte Zlatan. Helt okej för mig att han inte kommer på Idrottsgalan ikväll också..


HANDBOLL!

Äntligen har handbolls VM börjat! Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan och titta på handboll? Tveksamt. Sverige inledde turneringen igår mot Kuba, och siffrorna 41-14 säger väl det mesta. "Det var en spännande match litegrann, sen var det inte så spännande längre.." var Jonas Larholms kommentar när han blev intervjuad efter matchen. Haha, klockrent.. Och idag var det dags igen, mot Sydkorea. Jag skulle aldrig våga spela mot dem.. Har ni sett hur de ser ut? Seriöst, de ser precis ut som sånna där äckliga små pojkar i japanska skräckfilmer, plus att de inte verkar veta vad "klippa håret" är. Skräckfilms pojkar med pälsmössa alltså. Anyway, det var lite nervöst innan matchen idag (tyckte iaf jag) eftersom koreanerna spelade bra, och nästan vann, mot Kroatien igår. Men de lyckades faktiskt aldrig riktigt hota Sverige, 30-24 slutade matchen! Trots att både Jernemyr och Doder fattades på planen. Bra spelat Sverige! Det negativa var väl att Lukas Karlsson fick axeln ur led och kanske inte kan spela nåt mer i turneringen, läste jag nu.. Väldigt synd i sånna fall eftersom han var grym idag! Nån annan som var grym var målvakten Andreas Palicka. Och Källman, Larholm och Carlén.. Brabrabra!


EN LITEN PAUS SÅDÄR

Jag har inte bloggat på över en vecka, vad dålig jag är. Eller inte dålig, kass. Men jag har helt enkelt haft lite annat för mig, varit i Göteborg och Borås bland annat. Mys, shopping och en massa prat med världens bästa tjejer, tack för det! Det där med shopping var egentligen inte alls meningen från min sida eftersom jag är pank. Men nu sitter jag här, en klänning, ett par gråa chinos och två t-shirtar rikare. Det blir alltså till att leva snålt till lönen kommer.. Men nog om det! Idag har jag varit och kikat på skidtävling, och fryst tårna av mig. Men jag antar att jag får skylla mig själv som inte har några vinterskor och går omkring i sneakers i snön..


KRASCH

Den snygga portugisen Christiano Ronaldo var med om en bilolycka imorse. Han körde tydligen in i väggen på en tunnel nånstans vid Manchesters flygplats. Men enligt polisen var han inte full, och han ska inte ha skadat sig. Och tur var väl det! (jag menar, det vore ju synd på ett så vacket ansikte..) Förresten, visst känns det typiskt att han just kör en Ferrari? Så stereotypt liksom..


Bilden har jag snott från SVT.


JERRINGPRISET (ska inte gå till zlatan i år..)

Måndag den 19 januari är det dags för Idrottsgalan Alltid lika kul, tycker jag. I alla fall om rätt personer vinner, jag har en tendens till att bli lite sur annars.. Till exempel förra året när Zlatan blev årets manliga idrottare och vann Jerringpriset, då blev jag ganska mycket sur. Okej att han fick Jerringpriset, det är det ju trots allt svenska folket som röstar fram.. Men årets manliga idrottare? Fan heller. Nej, mina åsikter om Zlatan tar lång tid att skriva ner, så det tar jag någon annan dag..

Men nu är det i alla fall hög tid att rösta fram årets Jerringspris vinnare! Om ni har missat vilka de nominerade är har jag varit snäll och skrivit upp det här under, så rösta på! (men snälla, rösta inte på zlatan..)

Emma Johansson

Cykel, OS-silver i linjeloppet

Telefonnummer: 099-232 01


Jonas Jacobsson

Skytte, tre Paralympicsguld

Telefonnummer: 099-232 02


Henrik Zetterberg

Ishockey, Stanley Cup-mästare

Telefonnummer: 099-232 03


Rolf-Göran Bengtsson

Ridsport, OS-silver i hopp

Telefonnummer: 099-232 04


Anders Olsson
Simning, 2 guld och 1 brons i Paralympics

Telefonnummer: 099-232 05


Robert Karlsson

Golf, vann Europatourens penningliga

Telefonnummer: 099-232 06


Charlotte Kalla

Skidor, Tour de Ski-seger

Telefonnummer: 099-20 607


Stefan Holm

Friidrott, VM-guld i höjd inomhus

Telefonnummer: 099-20 608


Susanna Kallur

Friidrott, världsrekord på 60 m häck

Telefonnummer: 099-20 609


Zlatan Ibrahimovic

Fotboll, italiensk mästare och målskytt i EM

Telefonnummer: 099-20 610


(O)TRÄNAD

Fy tusan vad otränad jag är. Var och åkte lite längdskidor idag, för andra(!) gången den här vintern. I vanliga fall brukar jag ha åkt betydligt mer, även om det inte har blivit lite mindre de senaste åren. Men jag kan ju skylla på att jag var i Spanien november-december också.. Fast ska jag vara ärlig så har jag knappt tränat överhuvudtaget sen mars. Fattar ni, mars! Det är helt sjukt. Så dålig kondition som jag har nu har jag aldrig haft i hela mitt liv. Jag tyckte att jag var otränad förra året också, men det är ingenting om man jämför med nu. Då orkade jag ju faktiskt åka 9 mil på skidor. Det var sen efter Vasaloppet som jag blev lat, suck. Det var mycket lättare när jag var yngre och tränade skidor och friidrott för att det var roligt, och inte tänkte så mycket.. Aja, det var i alla fall hur härligt som helst att åka idag! Trots min värdelösa kondition..

GRATTIS?

Hemskt dåligt med uppdateringar från mig idag, men jag har inte riktigt haft tid.
Igår/inatt satt jag och mamma uppe och kollade på hockeyn. Och ja, vad ska man säga? Grattis till femte raka JVM-guldet Canada. Och grattis till att både ni, publiken och domaren är lite halvt dumma i huvudet. Okej, Canda var bättre än Sverige i delar av matchen. De fick i alla fall in pucken i mål, och det ju var mer än vad små kronorna lyckades med.. Egentligen ska man inte hålla på och klaga på domaren, men vafan tänkte de med igår? Sen när är det tillåtet och bokstavligt talat köra på motståndarlagets målvakt? Men aja, det är väl bara att inse att Canada styr hela hockeyvärlden.. Eller? Riktigt bra turnering av Sverige i alla fall, trots att det "bara" blev ett silver (:


Slänger in en bild på min favoritspelare i Små kronorna också, nummer 22 Mikael Backlund.
Bilden har jag snott från DN.


BLÄ

Nu är jag trött och sur, så det får bli ett ordentligt inlägg imorgon när jag vaknar istället. För nu ska jag sova och drömma om idiotiska kanadensare och domare som är dumma i huvudet. Godnatt!

HAVREGRYNSGRÖT

Ni missar väl inte sportens årkrönika ikväll? Jag ska i alla fall titta 20.00 på SVT1.

Sitter och funderar på om jag ska ta och äta lite gröt.. Havregrynsgröt med frysta hallon, finns det något godare? Nej, jag tror inte det. Och det funkar alla tider på dagen! När jag bodde själv kunde jag äta det till furkost, lunch, middag, mellanmål.. Och istället för godis när jag satt framför tvn! Sen är det ju mättande också..



Fast jag kan erkänna att när jag var yngre och tävlade i längdskidor tyckte jag inte det var lika gott. Då var det mest jobbigt att sitta och tvinga i sig gröt tidigt på morgonen.

CAMP NOU

Nu i höst var jag i Spanien i en månad, på reseledarutbildning. Jättemycket plugg och sånt, men lite annat hann vi med också. Bland annat en rundtur på Camp Nou, Europas största- och FC Barcelonas hemmaarena! De flesta av oss var helt lyriska och tyckte det var skitcoolt, men inte riktigt alla.. Medan vi gick runt där och "åååh:ade" kom min kära roomie Josefa med den här kommentaren "alltså förlåt, men jag tycker det här är ungefär lika häftigt som att vara på Borås arena.." Haha, jag gillade det i alla fall! Men en sak var negativ. Vi skulle få gå in i ett omklädningsrum också där Henry, Messi och alla andra byter om. Och visst fick vi se ett omklädingsrum.. Ett gammalt, fult och slitet, aldrig att a-laget byter om där.

Tänkte i alla fall slänga upp lite bilder, titta och njut!




Någon vecka efter vi varit på den här lilla rundturen, åkte några av oss dit igen. Men den gången var det lite mer folk där, om man säger så. Ett fullsatt Camp Nou med över 90 000 människor såg Barcelona vinna över Valencia, det var inte lite häftigt...



GODNATT!

Som ni kanske vet så vann Canada över Ryssland, så finalen i JVM hockeyn kommer alltså vara mellan Sverige och Canada! Missa inte det, imorgon klockan 01.30 på SVT1. 
Nu ska jag snart ta och sova. Men tänkte först bjuda på en liten godnattsaga i form av Foppa och en unge som inte är såå förtjust i Modo..



Hahaha, lika roligt varje gång.. Godnatt!

HÅRDA HANDBOLLSSPELARE

Grattis Cologna som tog hem segern i herrarnas Tour de Ski!  Missade du det? Klicka här.


Jag har tittat lite på handboll idag också. Sverige mot Kuwait. Men jag hann inte se så mycket, för det var samtidigt som skidorna. Sverige vann stort i alla fall! Men om knappt två veckor blir det handboll för hela slanten. För den 16 januari börjar handbolls VM i Kroatien! Handboll är en av de mina favoritsporter att titta på. Det är full fart och det händer någonting hela tiden! Inte så bra för nerverna dock.. Sverige spelar sin första match mot Chile, den 17 januari. 18.30 på TV4, om jag inte minns helt fel.


Och tänk att det har redan gått ett år sedan det var EM i Norge. Frida och jag, som älskar både Norge och handboll, var såklart tvungna att åka dit! Sjukt roliga dagar hade vi där i Trondheim, trots att det inte så gick sådär överdrivet bra för Sverige.. Höjdpunkten för våran del var ändå när vi skulle åka hem, och var på väg till tågstationen. För vilka stöter vi inte på när vi går där och släpar på våra väskor? Jo hela svenska landslaget! Vi fick oss en pratstund med Johan Pettersson, och lite fina bilder med både Kim Andersson och Jonas Larholm (som förövrigt är den snyggaste handbollspelaren i hela världen!) Gissa vilka som satt och flinade som idioter hela vägen hem...


Här har vi Johan Pettersson och Frida :)

Förresten, handbollsspelare är så jävla hårda! Hur hårda smällar de än får rycker de bara på axlarna och springer vidare. Riktiga män är vad de är (till skillnad från tex fotbollsspelare som ska kasta sig ner på marken och skrika för minsta lilla).


JAG HADE FEL..

Titta här. När Saarinen gick förbi, och ifrån, Kuitunen på slutet av backen trodde jag att mina instinkter skulle stämma.. Men jag hade fel. Kuitunen svarade, åkte förbi, och vann! (Varför har alla finskor så konstiga namn förresten?)

Aja, såhär blev sluttreslutaten av Tour de Ski 08/09 i alla fall:
1 V Kuitunen FINLAND
2 A Saarinen FINLAND
3 P Majdic SLOVAKIEN
4 J Kowalczyk POLEN
5 M Longa ITALIEN
6 T Johaug NORGE
7 A Haag SVERIGE
8 A Follis ITALIEN
9 K Steira NORGE
10 M Björgen NORGE


Nu laddar vi om för herrarna. 15.20 på SVT1!


SÖNDAG

Nej, det blir inget innebandytittande idag. Fast jag är jävligt sugen! Men jag måste se Tour de Ski, så är det bara. Det går ju inte att missa sista etappen.. Inget mer velande nu,  jag stannar hemma.

Men vem vinner Tour de Ski nu då? Jag tror faktiskt inte att Virpi Kuitunen kommer behålla ledningen och ta hem alltihopa.. Jag vet inte varför, men det känns inte som det bara. Igår sa hon, och hennes tränare, att hon fortfarande har problem med ryggen också. Fast det sa de kanske bara för att hon inte skulle få allt för stor press på sig, vem vet.. För svensk del ligger Anna Haag bäst till på en grym niondeplats! Vore kul om hon kunde ta någon placering, eller i alla fall försvara topp 10 platsen. Men vad som helst kan hända. Jag blir alldeles slut bara av titta på när de klättrar där uppför slalombacken..
På herrsidan är känns det ännu mera öppet. Men ja håller tummarna för att Cologna behåller ledningen ända in i mål :)Annars vill jag att Rönning ska vinna. Han är så söt, också ser han så himla snäll ut! Fast skenet kanske bedrar, det brukar vara så.. Daniel Rickardsson är den enda svensken som fortfarande är kvar, och han har gjort en jättebra tour såhär långt! Och eftersom han kommer från Iggesund är det ju extra roligt! Heeeeeja Hälsingland!

Nu ska jag klä på mig lite kläder och kolla vad mamma gör. Låter som att hon kollar på andra åket av damernas slalom. Jag känner på mig att det kommer bli ännu en dag framför tvn. Suck, ikväll måste jag ut och röra på mig..


EN RIKTIG RYSARE

Mys med mamma ikväll. Eller hela dagen rättare sagt, ingen av oss har varit utanför dörren ens. Men så får det vara ibland, speciellt när det är såhär äckligt kallt ute! Vi började kvällen med att titta på postkodmiljonären, där bland annat Patrik Ekwall var med. Haha, ingen närmare kommentar om det. Sen blev det lite körslaget, och efter det hockey! JVM semin mellan Sverige och Slovakien. Efter en sjuukt spännande tredjeperiod där Sverige lyckades göra 3 mål, vann de med 5-3! Riktigt rolig match att kolla på måste jag säga! Nu återstår att se vilka de får möta i finalen, Canada eller Ryssland. Jag hoppas på Canada. Eftersom de spelar på hemmaplan och kommer ha världens publikstöd vore det grymt om Sverige kunde sno guldet av dem! Men men, först ska som sagt andra semin spelas. Förresten så måste jag säga att Wikegård är hemskt underhållande att lyssna på, vad får han alla uttryck och liknelser ifrån? "Har han starr i knapparna eller?!" Haha..

Nu ska jag sova och fundera på vad jag ska göra imorgon. Agnes frågade om jag vill följa med henne och kika på innebandycup på Håstaholmen, och det vill jag. Men det är ju sista etappen av Tour de Ski också och det kan jag bara inte missa!  Aja, får väl sova på saken..

NUMMER ETT

Jag tänkte börja blogga lite om det som upprör mig mest. Det som gör mig riktigt engagerad. Det som kan göra mig riktigt nervös. Det som gör att jag kan sitta inne och titta på tv en varm sommardag, eller att stå ute och frysa mitt i kallaste vintern. Det som gör mig riktigt arg, eller underbart jätteglad!
Jag har rätt mycket åsikter om just det här ämnet också. Oväsentliga saker ibland tycker en del, men vissa gånger är det faktiskt lika viktigt vem som är snyggast på plan, som vem som spelar bäst.

Så vad var det jag tänkte skriva om nu igen? Jo sport såklart!


RSS 2.0