WEDNESDAY

Jaha, då var det onsdag igen då. En riktigt bra onsdag faktiskt, om man bortser från att mitt konto är lite tommare än vad det var för några dagar sen. Lisa och jag tyckte nämligen att vi var värda lite paus från tentaplugget, och tog en ordentlig runda på stan idag.. Två par skor, lite kläder och smycken fick följa med mig hem! Bara nödvändiga saker med andra ord. Jag har även betalat räkningar, och köpt kurslitteratur för tusen spänn. Tre ynka böcker för dryga tusenlappen! Jag ska läsa dem tills det blöder ur ögonen, så det verkligen är värt varenda krona.

Innan jag kryper ner i sängen kan jag även berätta att jag längtar till fredagkväll. Då är tentan gjord och min Frida hoppar av tåget på Kalmar central. Helgen kommer bli bäst!




IGÅR FYLLDE JAG 20 ÅR! PÅ LÅTSAS

Egentligen är det åtta dagar kvar tills jag får bli kund på systemet, men eftersom jag är i Kalmar då och hemma i Strömbacka nu så firade familjen mig igår. En riktigt lyckad låtasasfödelsedag dag blev det. Smörgåstårta, hallontårta, paj, god mat och framförallt en massa underbara människor förgyllde min dag! Också presenterna förstås, jag ska inte sticka under stolen med att jag gillar paket. Jag fick bland annat ett Efva Attling halsband som jag önskat mig, CK-parfymen jag önskat mig, ett silverarmband som jag önskat mig.. Nöjd tjej med andra ord! Av Frida och Agnes fick jag tre paket. Innehållen i de första två var mycket uppskattade, men de tredje? "Vi tänkte att du kanske behöver nåt fint att sätta på väggen där nere" Åh tänkte jag, och såg framför mig en fin bild på oss tre eller liknande. Men icke. I paketet låg en stor bild på Zlatan. Kul tjejer, verkligen ;)


NÖJD TJEJ!

Trots trötthet och huvudvärk är jag på riktigt bra humör! Om det beror på att både text- och paperuppgiten är klara (men bra är de inte), eller det faktum att jag ska åka hem och pussa på mina nära och kära i morgon vet jag inte riktigt. Glad är jag i alla fall! Även att jag flyga hem istället för att åka tåg. Det känns nästan lite väl lyxigt med tanke på att jag är en fattig student, men samtidigt otroligt skönt. Att flyga tar två timmar, medan tåget tar åtta...

Anyway, nu ska jag ta och krypa ner i sängen så jag orkar med morgondagens gruppredovisning. Funderar även starkt på att stoppa Hadenius/Weibull under kudden. Vem vet, det kanske fungerar lika bra som att läsa skiten?

SAKNADEN ÄR STOOOOR

Tänk om det gick att spola tillbaka tiden.. Då skulle jag vilja uppleva månaden i Spanien igen. Får jag inte träffa mina tjejer i höst dör jag, bokstavligt talat. (Och bara för att jag varit dålig på att skriva om sport på sistone, får det bli några bilder från rundvandringen på Camp Nou, och matchen mellan Barcelona och Valencia.) Ta mig tillbaka!




JAG STÅR EMOT GRUPPTRYCKET

Jag har känt mig lite seg och förkyld mer eller mindre hela veckan, men igår var det värre än någonsin. Det var med nöd och näppe jag lyckades hålla ögonen uppe på föreläsningen, som slutade klockan tolv tack och lov. När vi kommit hem och jag sagt adjö till Lisa (hon är hemma i Vimmerby över helgen) däckade jag i sängen och låg kvar där så gott som hela kvällen.

Idag har det känts bättre, men inte riktigt bra. I alla fall så bestämde jag mig tidigt för att även den här kvällen skulle tillbringas hemma, lugnt och stilla. Problemet är att det under dagen har det kommit upp andra alternativ från alla möjliga håll. Hemmafest, Kåren, Sjukan osv. När grannen Sebbe knackade på dörren och frågade om jag inte skulle med på inflyttningsfest trots allt, var det nära att jag föll för grupptrycket. Men nej, jag är stark och stannar hemma. Planen är att jag ska vara fit for fight nästa vecka! Då ska jag nämligen börja träna, plugga som tusan och sist men inte minst åka hem! Så gott som alla mina klasskompisar har åkt hem i helgen, vilket jag också hade tänkt från början. Men mamma och pappa är på Cypern och Matilda i Barcelona, så det känns inte som någon större idé. Istället åker jag alltså hem nästa helg. Dels för att umgås med alla nära och kära, och dels för att fira min 20-års dag! Dock i förskott, eftersom jag inte fyller fören veckan efter, men ändå.




Havregrynsgröt med frystahallon är minst lika bra som Kåren såhär på lördagskvällen!

TORSDAGSMYS

Den här torsdagen kan gå till historien som en av de längsta någonsin.

Dagen började klockan sju, då alarmet slog igång. Något segt, eftersom det råkade bli en liten utgång igår kväll. Sen väntade föreläsning om olika genrer inom journalistiken, men bara i tre timmar så det var ganska lugnt. När Lisa och jag sen kommit hem, käkat lunch och skvallrat lite med Elias om gårdagens händelser var planen att vi skulle plugga, men istället somnade vi båda och vaknade vid sex tiden. Resten av kvällen, har jag, Lisa, Frida, Linnéa och Annie käkat tacos och kollat på Idol. Riktigt mysigt! Något som inte lika mysigt, är att vi fått förra årets tenta på den här kursen utskickat idag. Lite tentaångest kryper sig sakta men säkert fram måste jag erkänna...

BRA, BÄTTRE, FEDERER!

Jag kommer gråta floder dagen då denna man väljer att lägga ner karriären. Det blev ingen sjätte US-open seger för Roger Federer, men som tröst kan han ju alltid kolla på sitt otroliga slag från semifinalen. Det är nästan så att jag blir lite kär.

JAG HAR LITE FUNDERINGAR...

...är det höst nu?
Tidigare ikväll kikade jag lite på GP-finalen i friidrott på tv. Det är alltså säsongens sista stora tävling jag pratar om, och framöver kommer man inte se så mycket av Bolt och gänget på utomhusarenorna. Inget mer friidrottande = sommaren är slut = hösten är här? Ja det verkar nästan som det. Ett annat tecken är att jag nästan varje dag den senaste veckan har vaknat av att någon jobbig jävel åker omkring och suger upp en massa gula löv från gatan här utanför. Inte nog med det, jag fyller 20(!) år om mindre än en månad också. Vart tar tiden vägen?

...vad är grejen med alla kvastar här i Kalmar?
För er som aldrig har varit här kan jag lite snabbt förklara vad jag menar. Ett av köpcentren här i stan heter Kvasten. En gång om året äger Kvastkampen rum för alla studenter, och en av sångerna vi skrikit ut under nollningsveckorna börjar med orden "Uti Kalmare stad där finns det ingen kvast, förrän lördagen". Jag förstår ingenting. Kan någon snäll människa förklara detta för mig?!







NU ÄR JAG TRÖTT, PÅ RIKTIGT

Det är lördag, klockan är snart tolv. Jag är jättetrött, har ont i halsen och ska strax krypa ner under mitt varma duntäcke. Kvällen har spenderats i en biosalong med Frida, Linnéa och Viktor. Lugnt och skönt med andra ord! Jag hade aldrig, aldrig orkat göra något ansträngande (läs gå på krogen) ikväll. Aldrig.

En sammanfattning av gårdagens avslutningscermoni kommer imorgon. Jag ska även tvätta, städa, handla och plugga hade jag tänkt.. Eh ja, godnatt.

CASTER SEMENYA

Nu är det bevisat att guldmedaljören på kvinnornas 800-meter från VM i Berlin faktiskt inte är så kvinnlig. Hon/han/det saknar både äggstockar och livmoder, och är tydligen alltså intersexuell. Frågar ni mig kom det inte direkt som någon överraskning. Jag har då i alla fall aldrig träffat på någon tjej, född -91 med en sådan kropp. Frågan är nu bara om IAAF tänker diska henne? Diskriminering eller inte, jag tycker att det är fusk och anser helt klart att "hon" ska diskas. Med mycket diskmedel dessutom..



BY THE WAY..

Eftersom jag är dum i huvet och råkade radera ALLA bilder på min kamera igår, tänkte jag istället bjuda på en litet klipp som Victor filmade på turkossittningen förra veckan. Jag och Lisa trodde att han ska ta kort, men det skulle han tydligen inte. Och ja, vi är tvugna att ha på oss våra fina nolleband under de två första veckorna. Annars blir det en nolla i pannan med spritpenna.





Förresten, på tal om ingenting så gick brandlarmet igång här för någon timme sen. Det är bara studentlägenheter i huset (Melrose Place som det kallas, töntigt men sant) och helt plötsligt började det tjuta överallt. Det brann inte, men det visste ju inte brandkåren och polisen som var på plats inom någon minut. Vi var tvugna att gå ut allihopa, tills brandmännen upptäckte att nån smart jävel satt igång torktummlaren i tvättstugan (som är jätteliten) samt satt in en kupévärmare på full effekt och stängt dörren. Det blev skitvarmt därinne och det utlöste på nåt vis brandlarmet. Jävligt irriterande.

TJOFADERTIAN LAMBO!

Nu gott folk, är jag back on track igen!

Nu har jag snart tillbringat två veckor här i Kalmar, och än så länge känns det helt rätt! Mysig stad, bra utbildning, härligt folk och världens bästa sambo. Mycket bättre än så kan det inte bli! Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om allt som hänt hittills, men jag tror jag sammanfattar det såhär; en massa nya intryck och en massa fest. Även om nollningen har/är varit skitkul så ska det bli lite skönt att det är över efter avslutningscermonin i morgon. Det tar på krafterna om man säger så. Som igår till exempel, då pubrunda stod på schemat. Klockan fem skulle vi ses på Larmtorget, vilket betydde att vi började förfesta klockan tre. Om det var en bra eller dålig idé med förfest innan en pubrunda låter jag vara osagt. I alla fall så blev det en sjukt rolig kväll! Det märktes allra helst imorse när JOM09 intog skolan för sex timmars föreläsning om journalistikens historia. Men det gick det med. Mina anteckningar kanske inte var de bästa, men jag försökte ju i alla fall..



LÄGESRAPPORT

Jag lever, och jag har det jättebra här i Kalmar! Men jag har inget internet för tillfället, därför har jag inte kunnat uppdatera. Förhoppningsvis får jag tillbaks det inom de närmsta dagarna. Puss så länge!

RSS 2.0