SUNDSVALL

Tremilen orkar jag inte kommentera just nu - tråkig svenskdag räcker.

Just nu är jag i Sundsvall hemma hos Matilda, men jag ska snart ta bussen till Hudik. Dagen har tillbringats på IKEA, Bauhaus och här hemma i hennes relativt nya lägenhet. Pappa håller på och fixar en massa små saker, sättor upp lampor, hyllor och sånt där. Matilda assisterar så gott hon kan,  och jag har legat och sovit ett tag. Mamma då? Jo hon diskar, äter kola och bloggar(!) Matilda och jag har övertalat henne (fast det var inte särskilt svårt) att skaffa en blogg. Jag tar och länkar dit sen, när hon har kommit igång ordentligt med skrivandet :)

Nu ska jag packa ihop och dra till Frida, party på g!


ÄNTLIGEN FREDAG

Den här fredagen kunde inte ha kommit lägligare, jag har känt mig helt borta hela veckan. Men nu är det helg, och det gillas! Ikväll har jag bara slappat, suttit uppkrypen i soffan med tvn och datorn i högsta hugg. Slappt som sagt.

Så, vad händer i helgen då?
- Sundsvall och Matilda
- Party!
- Skidåkning - via tvn. Tremilen, femilen och Vasaloppet, i like!

På tal om skidor, nästa år tänker jag också dra på mig Vasalopps-nummerlappen igen. Bara så ni vet.


JAHA, GRATTIS DÅ NORGE..


Fyfan vilken spurt han har alltså.

ATTANS!

Nej, vad är det jag läser? Anders Södergren är sjuk och blir inte med på stafetten idag. Han ersätts istället av Mathias Fredriksson på tredje sträckan. Hua, hoppas nu bara att Fredriksson gör säsongens bästa lopp..

Missa inte! 12.45 på SVT1

MEDALJER!

För er som vill veta kan jag tala om att jag har sett alla VM-lopp hitills i veckan, trots att jag jobbat. Jag kom nämligen på att det går titta på svt.se samtidigt som jag säljer. Inget ljud på datorn dock, men ibland är det riktigt skönt att slippa alla kommentarer. Nu menar jag inte att jag har nåt emot SVTs kommentatorer, tvärtom, tummen upp för Jacob Hård! (Jag har hans autograf till och med. På min spiksko väska från friidrottstiden, höhö.)



Grymma tjejer vi har i Sverige förresten, silver på sprintstafetten igår och brons på den traditionella stafetten idag! Dagens (eller kanske årets?) bragd stod ingen mindre än Charlotte Kalla för på slutsträckan. När hon väl fått vittring finns det inget som kan stoppa henne! Det kan inte vara roligt för konkurrenterna att ha henne flåsandes i nacken, jag skulle i alla fall vara livrädd.

Imorgon är det herrarnas tur att köra stafett, och det vore kul om de kunde lyckas med nåt liknande som damerna gjorde idag. Om jag får drömma lite kommer Marcus Hellner och Petter Northug in på upploppet samtidigt. Northug, som efter guldet i helgen har världens största ego, tror att även det här guldet är så gott som klart. Men plötsligt hittar Hellner oanande krafter och spurtar förbi Northug, som sätter staven innanför skidan och ramlar i ren förtvivlan. Det i sin tur leder till att Norge blir helt utan medalj, medan Sverige tar hem guldet! Som sagt, man måste få drömma..



FETTISDAG

DAGENS BÄSTA:
Semlor, såkart!
Ida Ingermarsdotter, en av höjdpunkterna i dagens sprint.
Marcus Hellner, hade han inte blivit trängd kunde det ha blivit ännu bättre än en femteplats..
Mästarnas Mästare - bästa tv-programmet!

DAGENS BESVIKELSE(R):
Huvudvärk
Emil Jönsson
Charlotte Kalla
Björn Lind

Ja besvikelserna får tala för sig själv.

Jag känner mig nästan lite tvungen att ladda upp en bild på den här suveräna norrmannen, Ola Vigen Hattestad! Han har dominerat hela vintern (strax före Jönsson) och även idag pallade han trycket! VM-guldet känns som ett bevis på at han verkligen är världens bästa skidåkare just nu, vad det gäller sprint. Charmig kille med glimten i ögat dessutom, och det gillar vi!


TRÖTT TJEJ

Nu är det måndag - igen. Jag har varit så sjukt trött hela dagen, det gick dåligt på jobbet och nu har jag ont i skallen. Ursäkta negativiteten, men ibland måste man få klaga. Jag har en tendens till att bli på lite dåligt humör när jag är trött också. När jag ändå är igång kanske jag ska klaga lite till? Ja det blir bra. Jag hatar att jag missar alla VM-lopp i veckan, speciellt sprinten imorgon. Och alla staffeter på onsdag, torsdag och fredag med för den delen. Missförstå mig rätt nu, för jag gillar verkligen inte att vara sjuk. Men när jag ändå skulle bli det kunde väl bacillerna ha väntat till den här veckan? Livet är bra orättvist ibland. På tal om orättvisa så ringde Josefa idag, min älskade roomie som jag träffade i Spanien. Hon berättade hur underbart det hade varit i Thailand, hur fint det var på Nya Zeeland och hur kul det skulle bli att åka till Australien. Hon sa även att hon avbokat sin hemresa för att istället åka till Bali innan hon drar hem. Under tiden satt jag på jobbet, åt en torr smörgås och tittade ut på snön som föll ner från den grå himlen. Nej, jag är inte bitter..


BENJAMIN TESTAR KARATE




Hahahaha, jag skrattar lika mycket varje gång han hoppar på bollen...

SVÅRSÅLT OCH SVÅRVALLAT

Det går segt idag. Jag har fortfarande ont i halsen så det är jobbigt att prata i telefon oavbrutet, inte så kul att hosta folk i örat heller. Men mu slutar jag snart och jag ska raka vägen hem till Frida, så jag ska inte klaga!
Skidorna verkar inte heller ha gått så överdrivet bra idag. Jag har bara sett resultaten på svt.se, så föutom att Andrus Veerpalu vann och Johan Olsson blev bäste svensk på en åttonde plats kan jag inte säga så mycket. Svårvallat verkar det ha varit i alla fall.. Aja, det är bara att bryta ihop och komma igen!

FREDAG!



Väskan är packad för jobb, och senare umgänge med Frida. Det känns verkligen inte som att det är fredag idag, eftersom jag varit hemma hela veckan. Nej nu måste jag skynda mig så jag inte kommer försent!

PUSS! Och justja, titta på skidorna åt mig idag är ni snälla ;)

LITE FRIIDROTT

Just det, igår var det friidrottsgala i Globen också. Eller ursäkta, Ericsson Globe menade jag förstås. (Behöver jag skriva hur töntigt jag tycker det nya namnet är?) Fina prestationer bjöds det på, ja värlsrekord till och med! Meseret Defar sprang 5000 meter på 14.24.37 och slog det gamla rekordet med drygt tre sekunder. Grym tjej! Tråkigt att medel- och långdistanslöpare inte får lika mycket uppmärksamhet som till exempell sprinters får tycker jag. Tydligen är det inte lika coolt att vara en senig och smal maratonlöpare som en biffig och explosiv sprinter. Tråkigt. Kanske är jag helt enkelt bitter för att jag själv aldrig varit snabb, bara uthållig. Aldrig musklig, bara senig. Nej tillbaka till Globen nu. Alhaji Jeng hoppade högt, riktigt högt. Så högt så att det blev svenskt rekord när han klarade hela 5,81 i sista försöket! Wissman sprang också bra, medan Linus Thörnblad inte gillade banorna och hoppade mindra bra. Men det glömmer vi och blickar fram emot inomhus-VM..


Jag tycker i allafall att Haile Gebrselassie är mycket coolare än Maurice Green..

NU ÄR VI FRISKA, JAG OCH BERGMAN

Jag skulle aldrig ha skrivit att febern var påväg att ge med sig i tisdags. Den har nämligen inte försvunnit fören idag, så jag har varit hemma från jobbet fyra dagar nu. Men imorgon då jävlar! Jag är taggad till tänderna och ska sälja på varenda samtal, punkt slut. En positiv sak har ändå influensan/förkylningen fört med sig - jag har kunnat kika på skidskytte och längd. Nu tror säkert några av mina kära vänner att jag inte varit sjuk på riktigt, utan varit hemma just för tv-tittandes skull. Men nej så är inte fallet, sånt gjorde jag bara när jag gick i skolan. Nuföriden är jag en mogen, hårt arbetande 19-årig kvinna som inte sysslar med sånna dumheter!

Anyway, mixstaffet stod på schemat borta i Sydkorea idag. Helena Jonsson, Anna-Carin Olofsson Zidek, David Ekholm och Carl-Johan Bergman utgjorde Sveriges lag. Jag var nervös innan start. Tjejerna är grymma, det vet vi sedan länge. Ekholm som kom femma i tisdags är i sitt livs form och utstrålar riktigt skönt självförtoende, så det skulle nog inte bli några problem. Men hur var det med Carl-Johan Bergman? En riktigt kass 80:e plats på inledande sprinten och sen nerbäddad i sjuksängen är kanske inte den bästa uppladdningen. Som sagt, jag var nervös. Men det visade sig att Bergman vilat upp sig ordentligt och lyckades köra in Sverige på silverplats, de gillar vi!

Efter den nervösa staffeten var det dags för inledande loppet i längd-VM, damernas 10 km klassiskt. Utan Kalla, Haag och Britta Nordgren blev det rätt bra i alla fall. Anna Olsson blev bästa svenska på en 12:e plats, Lina Andersson 14:e och 18-åriga debutanten Hanna Brodin slutade som 38:a. Ännu mer spännande blir det imorgon när det är herrarnas tur att köra 15 km klassiskt. Två riktigt, riktigt bra medaljchanser har Sverige i Johan Olsson och Anders Södergren. Förra helgen i blev det seger till Södergren och tredjeplats till Olsson på samma distans, ska det bli likadant imorgon också? Frågar du mig så nej. En av dem kommer ta medalj, men inte båda. Silver till Olsson och en snöplig fjärdeplats till Södergren är mitt tips, även om jag hoppas att det blir bättre än så..

SJUKSTUGA

Ole Einar Björndalen är sjuk. Alltså inte sjuk som i förkyld, utan sjuk som i sjuktbra! Tre VM-lopp är körda, och han har kammat hem allihopa. Dagens svenska höjdpunkt borta i Pyeongchang var David Ekholm som åkte in på en sensationell femteplats! Inte helt omöjligt att han blivit inspirerad av sin sambo, som inte är nån mindre än Helena Jonsson. Hon tog ju som alla vet guld igår på jakstarten, grym tjej! Jag är nog inte ensam om att tycka det är skönt med lite svenska framgångar nu efter misslyckandet i alpina VM.

Till skillnad från Björndalen är jag sjuk som i förkyld. Nu är det andra dagen jag är hemma från jobbet och det är mindre kul, jag vill ju tjäna pengar! Febern verkar ha gett med sig i alla fall så det är ju positivt. Men halsonten, huvudvärken och framförallt snoret som forsar från min näsa har inte gett upp än. Men det värsta är nästan tandköttet. Jag får alltid världens värk i tandköttet när jag är förkyld, det känns liksom som att tänderna ska lossna när som helst. Inte så mysigt..



Tänk om Björndalen var svensk, vad roligt det hade varit då!
Bilden har jag tagit från Aftonbladet.


AT WORK

Behöver jag ens nämna damernas storslalom? Nej precis, inte idag heller.

Sitter på jobbet nu, har rast. Det är lite segt idag, långa väntetider och sådär. Men som tur är slutar jag tidigare idag, halv fyra närmare bestämt! Riktigt skönt måste jag säga, eftersom jag klev upp en timme tidigare imorse också. Hade tid hos doktorn klockan åtta angående min äckliga huvudvärk. Men som jag trodde så verkar det inte finnas någonting att göra åt det. De tog tre rör blod i alla fall, så jag får veta senare om proverna visar nåt.

Nu ska jag sträcka på benen lite innan det är dags att återgå till jobbet. HÖRS HÄJ!


VAD FÅR DET LOV ATT VARA?

Just de min meny har ramlat ner, jag fixar de imorgon. Godnatt!

JOBB OCH SÅNT

Mitt huvud är inte att leka med nu. Jag är så trött så jag inte vet vad jag tänker, och ännu mindre vad jag skriver.
Dagen har i stort sett bara ägnats åt jobb. Eller ja, lite tv tittande och ett kort besök hos Marcus har jag också hunnit med. Det är bara några hundra meter till honom, men ändå så fruktansvärt segt att gå dit! Egentligen tycker jag att det är segt att gå i största allmänhet, så efter ungefär tio meter brukar jag springa. Det går fortare så.

På tal om jobb förresten, har jag berättat att jag bytt karriär? Förra veckan fick jag nämligen jobb som.. spänningen stiger.. telefonförsäljare! Glamoröst va? Nej men faktiskt så är det helt okej än så länge. Om inte annat så känns det jättebra att ha ett fast jobb! Mycket bättre än att bara jobba extra och inte veta om man kommer vara rik eller fattig 27:e varje månad. Så ringer det en söt och trevlig tjej som vill prata om telefonabonnemang kan det alltså vara jag. KÖP OCH BIDRA TILL EN BÄTTRE EKONOMI! Jag tjänar pengar på att du köper och du spar in pengar på billig telefoni, kanon.

Imorgon ska jag ringa och boka tid hos en syo förresten. För i höst ska jag börja plugga, så är det bara! Högskoleprovet är anmält och jag är taggad till tänderna. Sportjournalist, javisst!



Någon måste ju ta över efter André Pops menar jag..

NERFÖRSBACKE

I och med misslyckandet i störtloppet idag tror jag man kan slå fast vid att det här inte är Anjas VM. Just nu ser det inte så ljust ut för svensk del över huvudtaget. Men än har i alla fall inte jag gett upp hoppet!  Mest av allt tänker jag tänker hålla tummarna för André Myhrer. Det vore så kul om han (som är hälsing och allt) lyckades! Han har ju haft riktigt bra placeringar tidigare VM och OS, om man räknar bort 2007 då han bara var 22:a. Haha på tal om Myhrer förresten.. Varje gång han åker säger mamma "hans pappa har jag gått i samma klass som!" Som att det vore nåt att skryta över? Det fulaste av allt är att hon inte ens minns vad han heter i förnamn. Haha, lilla mamma!


Bilden har jag snott från SVT!


URSÄKTA

Bloggtorka? Nej, egentligen inte. Jag har hur mycket saker som helst att skriva om hela tiden. Nästan för mycket ibland. Nej anledningen till att jag varit tyst i över en vecka är bland annat att min dator är traaasig. Samtidigt som den gav upp gjorde mammas dator likadant, tungt. Min är fortfarande på lagning, men jag borde få tillbaka den snart tycker jag.

Just nu sitter jag på jobbet, har lunch. Ska jag vara ärlig hade jag mer än gärna varit hemma idag. Herrarnas superkombination och damernas störtlopp är ju i full gång. Inte för att Sverige har lyckats så bra än så länge i detta VM, fiasko skulle man till och med kunna säga. Men idag är det kanske dags för Anja att rycka upp sig? Vi får hoppas på det.


RSS 2.0