HELENA JONSSON

VM guld, VM silver, VM brons, 4 världscupsegrar och nu vinnare av den totala världscupen.
Helt okej säsong om man säger så. Grym tjej!

 
hd.se

JAG TWITTRAR

Har ni hört talas om twitter? Om inte så är det som en sorts mini-blogg. Man skriver inte långa inlägg, utan mer nån mening om vad man har för sig eller tänker på för stunden. Lite som statusen på facebook. Jag är själv inte så insatt utan skapade en användare först idag. Så om ni undrar vad det är som dykt upp på min meny, är det alltså vad jag senast "twittrat om" helt enkelt.

Om ni inte alls fattar vad jag pratar om nu så klicka in på Twitter och kika själva.

INGENTING ÄR OMÖJLIGT

Förlåt för den kassa uppdateringen, jag lovar att bättra mig nångång i framtiden.
Imorgon är det  i alla fall högskoleprovet som gäller. Ingen vet hur det kommer gå. Men jag säger som Gunde, ingenting är omöjligt! Jag kan ju faktiskt ha världens tur och chansa rätt på alla frågor.



På tal om Gunde förresten, efter den här säsongen hoppar han av som chef för längdlandslaget.

SPORTFISKE?

Det är bra med bärbara datorer, eftersom man kan ha med sig dem överallt.
Det är dåligt med bärbara datorer, eftersom man kan ha med sig dem överallt.


Klockan åtta satte jag mig vid köksbordet för att försöka lära mig nånting inför högskoleprovet. Det känns nämligen som att det kommer gå skit, därför tänkte jag verkligen träna lite nu. Men dum som jag är tog jag även med mig datorn in i köket. Så här sitter jag nu, en timme senare och har inte vänt bort blicken från skärmen en enda gång. Jag blir så less på mig själv! 

Men jag har faktiskt gjort en ganska intressant upptäckt. Jag satt nyss och letade efter intressanta bloggar, och märkte att det finns hur många som helst om sportfiske! Alltså då menar jag jättemånga. Förlåt alla fisklovers, men jag tycker nog inte att fiske är en sport. Eller? Tänker jag efter så kanske det är lika mycket sport som mycket annat. Aja, i alla fall så tycker jag at det är konstigt att det finns så många bloggar om sportfiske.



Mysigt att pussas med en slemig och blodig gädda? Oja!


DET FINNS BARA TVÅ AV OSS, OCH DET ÄR VI

Vet ni vad? På lördag kommer Frida hem. JAG LÄNGTAR SNART IHJÄL MIG!



Nästan så jag är avundsjuk på mig själv som har världens snyggaste och bästa kompis.

BESVIKELSE

Måndag är väl inte veckans roligaste dag kanske. Speciellt inte när man tror att det är vår, också är det snöstorm när man vaknar.

Direkt efter jobbet idag åkte jag till Hudik för att kolla på lite skidåkning (för omväxlingsskull). Hudiksvalls IF firar hundraårsjubileum i år, och anordnade därför en sprinttävling. Meningen var att att det skulle komma toppåkare från både Sverige, Norge och Finland, det var i alla fall vad som stod i annonsen. Så en aning besviken blev man ju när det  typ "bara" var Björn Lind, Tobias Fredriksson, Peter Larsson och Daniel Rickardsson som var där. Okej de tre förstnämda har tagit både OS- och VM-medaljer, men den här säsongen har inte direkt varit någon höjdare. Och inga norrmän så lång ögat kunde nå. Nej, bättre lycka nästa gång HIF!
(Förresten så kostade en helt vanlig hamburgare 40 kronor, är inte det lite väl dyrt? Inte för att jag gillar hamburgare, men ändå.)

JA, JAG ÄR EN TÖNT

Jadå! Femte raka segern i EM-kvalet för handbollsherrarna, som idag mötte Montenegro på hemmaplan. Nu ska det riktigt mycket till om Sverige inte tar sig till EM 2010 i Österrike.

Egentligen tycker jag att det är lite töntigt att täcka över sig själv på bilder, men som ni ser är det precis det jag har gjort här under. Mitt trötta utseende står sig inte riktigt mot Jonas Larholms snygga nuna om man säger så. Bilden är i alla fall tagen för drygt ett år sedan under EM i Norge. Jag gick runt och flinade i flera dagar efteråt. Larholm är ju faktiskt, enligt mig, världens snyggaste handbollsspelare.


I'M EXHAUSTED

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Söndagar framför en tv full med sport (eller repriser) är det bästa som finns! Speciellt när man är lite seg som jag är idag. Segheten beror på gårdagskvällens aktiviteter med brudarna. Det började med förfest hos Lina, och sen blev det taxi ner på stan och Stadt. Bra kväll, som slutade hemma hos Emelie. Med andra ord hade jag världens bästa sovsällskap! 

Schemat idag har varit fullspäckat. Först längdskidor, sen skidskytte och nu handboll. Jobbigt värre. Jag har knappt haft tid att flytta mig från soffan på hela dagen, höhö. Nej men jag funderar faktiskt på att sticka ut och röra lite på mig nu. Om inte annat så behöver Isabelles skor en promenad. Hon köpte nämligen nya skor i veckan, som är lite för små så hon får skavsår. Men då kom vi på att jag har mindre fötter än henne, så nu har jag haft dom ihelgen för att gå in dom lite. Smart va? Om det funkar återstår att se..


NORTHUG VS COLOGNA

I helgen är det säsongsavslutning i Falun och det ska avgöras vem som vinner den totala världscupen i längskidor. Petter Northug leder just nu, men han ligger bara tre poäng före Dario Cologna från Schweiz. Otroligt jämt alltså. Men Northug är lika kaxig som vanligt, och såhär sa han till en norsk tidning inför helgen:


- Hur säker är du på seger i den totala världscupen?

- 99,1 procent.

- Och vad består de sista 0,9 procenten av?

- Det ska vara om jag dör.



Vem vinner, Northug eller Cologna? Jag hoppas på Schweizaren..


DET ÄR HELG!

Det har varit lite dramatik på jobbet i veckan, så fredagen var riktigt efterlängtad! Efter jobbet åkte jag hem till Evelina som fyllde 20 år grattis! Käkade smörgåstårta och gav henne en present. Sen drog jag hem, åt pizza, läste Twilight, försökte lära mig lite matte, kikade på tv, läste lite mer Twilight och sov. 

Idag vaknade jag klockan sju. Är det inte typiskt? Tillslut lyckades jag i alla fall somna om igen och drömde världens sjukaste dröm. Alla människor jag någonsin träffat var typ med, och än en gång drömde jag om räkor. Det måste ju vara nåt allvarligt fel på mig som drömmer mardrömmar om räkor? Stora, rosa, levande, maskliknande räkor. Blä, jag ryser bara jag tänker på det. 

När jag hämtat mig efter räkchocken och fått i mig lite frukost stack jag ut och sprang (joggade) en sväng, tro det eller ej. Det gick fatiskt över förväntan, även om kondition inte är som den har varit. Men det ska jag ändra på! Nu sitter jag i underställ och kollar på skidskytte. Sen blir det längskidor också, och nånstans där i mellan ska jag hinna duscha och packa ihop grejer till ikväll. En liten reunion och utgång står på schemat, ska bli kul!

Nu måste jag koncenterara mig på skidskyttet. Det verkar som Björndalen vinner igen, han är helt otrolig! Och nu sköt Ferry fullt i sista också. Och fyra nollor av Nilsson, det är inte ofta det händer.. Kom igen nu killar!

JAG TYCKER ATT FREDRIK LJUNGBERG ÄR SNYGG



MÄSTARNAS MÄSTARE - PER ELOFSSON

Idag sändes det sista avsnittet av Mästarnas Mästare. Ett riktigt bra program i tio delar där elva idrottsmän och kvinnor har kämpat i alla möjliga sorts grenar. Allifrån uthållighet, snabbhet och stresstålighet till spänst och psykiskstyrka har satts på prov. I finalen möttes mina två favoriter, Per Elofsson och Malin Moström. Tillslut visade Elofsson var skåpet ska stå och tog hem alltihopa! Kul att det var både en kille och en tjej i finalen, Moström är grym!



Eftersom jag själv åkt längdskidor sedan jag var liten har Elofsson självklart varit en av mina stora idoler. Jag minns i mellanstadiet nångång, när jag och min bästa kompis Elin hade platserna brevid varanndra i klassrummer. I mellan bänkarna hade vi tejpat fast en bild på Per Elofsson, som vi hade klippt ut som ett hjärta. När vi sen var tvugna att byta platser klippte vi sönder bilden så det istället blev ett brustet hjärta, eftersom vi inte kom överens om vem som skulle behålla bilden. Det var tider det!  Aja, det där var bara en liten parantes.
I alla fall så verkar det som att SVT ska göra en till säsong av Mästarnas mästare, och ingen håller tummarna mer än mig! Har ni missat den här säsongen så tycker jag absolut att svt play är värt ett besök.

OPERATION 2,0

Efter jobbet idag inhandlade jag en bok, Twilight. Alla säger ju att de böckerna är så fruktansvärt bra så jag måste läsa dem jag med. Jag köpte den första, på engelska. Dels för att orginalen oftast är bättre, och sen tänkte jag att det blir lite träning inför högskoleprovet också. Det är knappt två veckor kvar nu. Jag vill verkligen lyckas bra på det är jävla provet, det känns liksom som min enda chans. Inte för att mina betyg är dåliga, de är helt okej. Men inte tillräckligt bra. Så nu blir det någon sorts träning/förberedning varje dag fram till 28 mars. (Jag kan behöva lite påtryckning, så säg dumma saker och ge mig dåligt samvete om jag inte tränar)

2,0 here I come!


I'M BACK

Hurra, det är måndag igen. Den härliga, roliga, mysiga helgen är över och den trötta vardagen är här. Nej nu ska jag inte vara bitter, men de senaste dagarna har faktiskt varit riktigt bra! En närmare förklaring kommer när jag fått lite bilder av Tilda. Under tiden kan ni ju kika på den enda bilden jag tog.


NU SKA JAG LEKA MED JOHN BLUND

Jag tänkte i princip bara berätta att jag lever. Åkte direkt från jobbet till Frigge där 32 skidsugna barn väntade, riktigt kul och riktigt tröttsamt. Nu är jag hemma, och tro det eller men jag tänker sova. Fast klockan inte ens är nio. Men jag är trött och humöret är inte på topp så det är nog lika bra. Förhoppningsvis hittar jag ork till att blogga imorgon, det har varit dåligt med det de senaste dagarna.

/ B


TYVÄRR ZLATAN. HIHI



Inget mer Champions League för Inter och Zlatan efter 2-0 förlusten mot Manchester United igår, hähä.

LITE AV DAGEN I BILDER






Jag orkar inte skriva nåt idag. Men bilderna är klickbara om ni vill läsa mer! 


VIVA ESPAÑA



Nu ska jag sova. Har haft spanien längtan hela dagen, så det är inte helt omöjligt att jag kommer drömma om ett fullsatt camp nou inatt. Vore inte helt fel! Puss och godnatt / B

BLOGLOVIN

Smidigt och lätt! Följ min blogg med bloglovin

SNÖ

Jag har en fråga. När ska det sluta snöa?

Förutom snön har det varit en bra tisdag! Inget jobb, utan dagen började med möte hos en studievägledare. Vi pratade om lite olika utbildningar och sådär, så nu känner jag mig lite klarare i huvudet i alla fall. Skönt att diskutera med någon som verkligen kan det där.

Efter the meeting träffade jag Thuresson, Enström, Hermansson och Lisa. Vi (jag) ville upp på Broman en sväng och prata med Kjell, men vi hittade honom inte så vi åkte därifrån ganska snabbt igen. Sen blev det lunch och en massa prat som vanligt, det gillas! Dagens roligaste stod Enström för. Hon började med att köra in i en snöhög (hon svängde, inte bilen) och sen ramlade hon raklång på ett övergångsställe inne i stan. Det var kul tyckte jag, hähä.


ARA ABRAHAMIAN BACK ON TRACK?



Som ni kanske minns tog den svenska brottaren Ara Abrahamian OS-brons i Peking i somras. Ett brons han inte fick behålla länge, och som väckte stor uppmärksamhet runt om i världen. 
Ara förlorade sin semifinal efter ett felakigt domslut, och även om han sen tog hem bronsmatchen var han mycket missnöjd. Som en protest tog han av sig medaljen på prisutdelningen och la den mitt på mattan, för att se gå därifrån mitt under själva cermonin. Bronset blev han fråntagen, och utöver det också avstängd i två år för osportsligt uppförande. Rätt eller fel? Ja det kan man hålla på att diskutera hur länge som helst.
Nu har i alla fall Idrottens skiljedomstol upphävt avstägningen i väntan på den slutgiltiga domen. Om det blir nån fortsatt karriär för Ara är osäkert, men enligt SvD är det i sånna fall OS 2012 som gäller. Jag kan tänka mig att suget efter revanch är ganska stort..


HEY HEADACHE!

Eftersom det inte är nåt fel på mina ögon beställde jag tid på hälsocentralen för någon vecka sedan, för att kolla om det finns nån anledning till min äckliga huvudvärk. Farbror doktorn och jag pratade både länge och väl, och alla möjliga prover togs.
När jag sen fick hem brevet med provsvaren stod det bland annat "Du har ett bra blodvärde med hemoglobin på 136 g/L. De vita blodkropparna liksom trombocyterna är helt normala. Blodkropparnas storklek normalt. Salterna i blodet har normala koncentrationer. Urinsticka normal."
Ehh ja, jag känner mig ganska normal om man säger så. Och nån anledning till huvudvärken hittades inte, antagligen bara spänningshuvudvärk. Aja, ont gör det i alla fall och jag börjar bli trött på att käka ipren och alvedon var och varannan dag. Men mamma har tydligen också haft ont i skallen utan anledning när hon var yngre, så jag har väl ärvt det av henne då.

Oj vad mycket blev. Jag tänkte egentligen bara berätta att jag har huvudvärk. Så ni vet!


BRA TJEJER!

Som ni kanske vet är Algarve Cup i full gång, och idag spelade de svenska tjejerna gruppfinal mot Tyskland. Ett Tyskland som de inte vunnit över sedan 2001, och inte gjort mål på sedan 2005. Men idag vände trenden och Sverige vann med 3-2! Lotta Schelin var tydligen jättebra och gjorde två av Sveriges mål. Nu väntar Pia Sundhages USA i finalen på onsdag. De regerande OS-mästarna blir inte lätta att slå, men ingenting är omöjligt!



Här har vi Lotta Schelin posandes med sin diamantboll som hon vann 2006.


SÖNDAG

Jag sitter i soffan, kollar på Beck och har nyss tryckt i mig två bitar prinsesstårta. Bra för figuren? Nej antagligen inte. Gott? Ja! Imorgon är det måndag och back to work som gäller. Jag ser väl inte jättemycket fram till det om jag ska vara ärlig. Lönen däremot ser jag fram emot, och utan jobb ingen lön. Alltså är det bara att kliva upp imorgon med ett leende på läpparna och skutta väg till bilen! Nu ska jag se upplösningen av Beck innan det blir sängen. Godnatt!

SMÅTT OCH GOTT

Friidrott. Mattias Claesson sprang in som bronsmedaljör på 800 meter i inomhus-EM. Mycket bra gjort tycker jag, men själv var han väldigt besviken efter loppet. Igår efter semin sa han nåt i stil med "andra eller åttondeplats spelar ingen roll, det är guldet som gäller". Jag hoppas ändå att han kan njuta när besvikelsen har lagt sig. Tredje bäst i Europa liksom, inte illa!

Längdskidor. Charlotte Kalla åkte fort idag och tog lite revanch efter "misslyckandet" i den avslutande tremilen i VM. 10 km skate passar henne perfekt och idag blev det en mycket fin andra plats! Herrarna däremot åkte mindra bra. Bäste svensk blev Johan Olsson på en blygsam 17:e plats.

Tennis. Israel vann Davis Cup matchen mot Sverige med 3-2, efter att svensken Andreas Vinciguerra förlorat sin (tydligen mycket spännande) match idag. Nu måste Sverige kvala för att få fortsätta spela i tennisens finrum. Tråkigt.


ZLATAN TORKAR MINA FÖTTER

Här sitter jag med nybadade och fina fötter. Eller ja, finare än de var innan i alla fall! Jag har kikat på skidor nu på förmiddagen, och det finns inget bättre tillfälle att bada fotbad än framför tvn tycker jag. Det enda negativa är att jag fläckat ner mina älskade chinos med kletigt fotskrubb. Tuben läckte nämligen. Men det går väl bort i tvätten, hoppas jag.



Zlatan då, vart kom han in i bilden? Jo jag har ett badlakan med landslaget på, och när jag fotbadad klart fick självklart Zlatans ansikte mest närkontakt med mina blöta fötter. Vad jag tycker om fotbollsstjärnan från Malmö tar vi nån annan gång, men de som känner mig vet att han inte direkt är min personliga favorit..


"MIN SERLEKS LISTA"

Vill ni veta vad jag har gjort idag? Jo jag har skrattat - åt mig själv. Har nämligen tillbringat större delen av dagen nere i källaren, grävandes i en stor låda med massa gamla grejer. Från början var tanken att jag skulle leta en ordbok som jag vet ligger där nere nånstans, men jag hittade den inte. Istället kom jag på mig själv med att bläddra igenom papper, skolböcker och framförallt dagböcker sen låg- och mellanstadie tiden. Kärlekslistor och allmänt vardagsbekymmer kantade sidorna, självklart tillsammans med en liten bild till varje text. Fruktansvärt kul att läsa! Även om det var lite svårt ibland, speciellt att tyda det jag skrev när jag var sex år och kanske inte riktigt hade lärt mig stava än..


EM-GULD VAR DET HÄR!



Han kändes nästan helt ohotad. Grym kille!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN THÖRNBLAD..

..även om den nog inte blev som du tänkt dig.
Nej, det spelar ingen roll hur högt man hoppat tidigare på säsongen om inte nerverna håller när det verkligen gäller. Det blev likadant idag som i höjdkvalet på OS i Peking, Linus Thörnblad floppade och stannade på 2,17. Hela 19 centimeter under årsbästat. Ingen medalj, utan fula ord och en söndersliten tröja blev resultat för Thörnblad i detta VM. (fast jag är inte den som klagar över att tröjan rök, helt okej överkropp om man säger så. hähä)

Bättre gick det för Wissman, Claesson och Walleräng som allihopa tog sig vidare till final i respektive grenar. Relativt lätt gick det också! Så bänka er framför TV4 Sport imorgon om ni vill se svenskar som springer fort, 09.30 börjar sändningen.



Förresten, klicka här för att se Linus Thörnblads flopp (och kropp)


JAG GER INTE UPP

Jag lyssnar alltid på rix morgon zoo när jag sitter i bilen på väg till jobbet, och denna morgon var inget undantag. Men nu i efterhand önskar jag nästan att jag låtit bli. De sa nämligen på nyheterna från metro att journalist var en av de yrken som kommer vara svårast att få jobb som om fem år. Jaha? Kul att höra när det är just journalist jag vill börja att plugga till i höst. Men och andra sidan hinner det hända mycket på fem år..

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: OS 2014 I Ryssland kommer inte undan utan mig. Jag kommer vara där och bevaka tävlingarna för någon tidning eller tv-kanal, var så säker!


BLIR DET NÅGON MEDALJ I TURIN?

Här sitter jag och gäspar. Det är ingen träning med barnen idag eftersom det är sportlov (komiskt nog). Men det är så många som är borta i fjällen och sådär, så det fick bli uppehåll den här veckan. Ganska skönt måste jag säga, det är lite jobbigt att behöva åka direkt från jobbet till träningen faktiskt.

I morgon är det dags för nästa internationella mästerskap, och den här gången är det inomhus-EM i friidrott som står på schemat. Senaste inne-EM tog Sverige hela 3 guld och ett silver, otroligt bra! Men lika stora förväntningar ska vi nog inte ha i år eftersom ingen av de tre guldmedaljörerna (Holm, Kallur och Klüft) är med den här gången. De största chanserna tror jag personligen att Johan Wissman, Alhaji Jeng och Linus Thörnblad har, även fast alla tre slår lite ur underläge. Kanske även Mattias Claesson kan höja sig en nivå och springa riktigt fort på 800 meter? Ja det återstår att se.



Vi får hålla tummarna för att snyggingen Linus Thörnblad försvarar sin silvermedalj från inne-EM 2007.
Bilden är från expressen.


HAN DOG PÅ PLANEN

Fy. Jag läste precis en artikel på aftonbladet om den 20-åriga handbollsspelaren Sebastian Faisst. Som lagkapten för det tyska U21-landslaget klev han igår in på planen när det var dags att spela match mot Schweiz. Men fyra minuter in i andra halvlek tog det stopp. Sebastian föll ihop - och dog. Tydligen ska anledningen ha varit en hjärnblödning. Det gör verkligen ont i mig när jag läser sånt här. Och tankarna går tillbaka till friidrotten och Niklas för några år sedan..


Klicka på bilden (som är från aftonbladet) så kommer du till artikeln.


VAD HAR HÄNT?

Det är nånting som inte stämmer. Förut gick jag omkring och var hungrig dygnet runt, och godissuget ska vi inte ens prata om. Men nu på senaste tiden har det bara försvunnit. Jag är inte hungrig (hela tiden) och nåt sockersug känner jag väldigt sällan. Mysko.

SPEEDWAY BEBIS

Tro det eller ej, men en av mina favoritsporter är faktiskt speedway. Det är riktigt underhållande att titta på! Tyvärr har jag aldrig sett speedway live, utan bara på tv. Men nån gång i framtiden ska jag nog hinna med det också.

Det jag egentligen tänkte skriva är att Tony Rickardsson, som har vunnit hela sex individuella VM-guld i speedway, ska bli pappa! Som ni kanske minns träffade han kärleken i Let's Dance förra året, där han förövrigt slutade på en andra plats. Grym kille det där! Skönaste dialekten även, dalmasar is the shit.



Bitter? Nej, han ska ju bli pappa!

SPORTLOV?

Jag längtar inte tillbaka till skolan. Eller nu ljög jag, den här veckan längtar jag tillbaka till skolan. För nu är det sportlov, och jag vill också ha sportlov. Imorgon, för ett år sen, hade vi klassfest och sen utgång på Bockarna. Precis som det ska vara när man har lov! Men som sagt, nu för tiden har jag varken lov eller en klass. Jag saknar nog skolan lite ändå..



Jag hittade en bild på en av skolans datorer (fråga mig inte varför jag fotat den). Där har jag suttit och skrivit många texter kan jag lova. Visste ni förresten att jag var chefsredaktör på skoltidningen ett tag? En mycket seriös sådan, hähä.

VÄRLDENS BÄSTA

Som jag nämde tidigare så har min mamma börjat blogga, om sig själv och sin dumma sjukdom.
Pia och Mr. Parkinson heter bloggen, klicka här så kommer ni dit! 


PUSS mamma, I love you!

GOLDEN LEAGUE BLIR DIAMOND LEAGUE

Gillar du friidrott? Klicka på bilden så får du läsa nåt kul!




Nu tänker jag krypa ner i sängen och somna till Big Brother repriser på TV400, underbart!
Puss och godnatt / B


SKIDOR MEST HELA TIDEN

Jag vet att det har blivit väldigt mycket skidor på sista tiden, men det kan inte hjälpas. Det är nästan omöjligt att undvika när det är VM och Vasalopp, och att jag själv åker längdskidor är ju också en orsak. Jag är lite insnöad om man säger så. I alla fall så kollade jag på Lilla Sportsegeln idag, eftersom de var  i mina trakter i helgen och gjorde ett repotage om Hudik Sprinten. Kul att se lite folk man känner! Bland annat en av mina kusiner, Oskar, som ställde en fråga till Emil Jönsson. Haha, så typiskt honom!



Förresten, hur kul vore det inte att vara programledare för Lilla Sportspegeln?


LILLA SPORTSPEGELN

Varför går helgerna så fruktansvärt fort? Först är det fredag, sen helt plötsligt är det söndag igen. Vart tar lördagarna vägen? Ett riktigt mysterium det där. Men nu är det i alla fall måndag och jag sitter på jobbet. Har precis käkat lunch, det blev nachos som vanligt. Börjar bli lite trött på det nu, men så länge det är gratis ska jag inte klaga!

I lördags såg jag en SVT sport buss som stod parkerad i Hudik. Vad den gjorde där kunde jag inte förstå, eftersom det var Vasaloppshelg och allt. Men nu har jag förklaringen. De var där från Lilla Sportspegeln och gjorde ett repotage på en ungdomsskidtävling. En tävling som jag har åkt hur många gånger som helst när jag var mindre. Min största dröm när jag var liten var att nångång få vara med i Lilla Sportspegeln, och nu, när jag har hunnit blivit nitton år kommer de hit. Är det inte typsikt? Anyway så tänker jag kika ikväll, det kan ju mycket väl hända att nån jag känner har fastnat på bild..



18.45 på Barnkanalen!

FÖRSTA SÖNDAGEN I MARS



Som alltid betyder första söndagen i mars Vasaloppet. Och som alltid sitter jag bänkad framför tvn (ja inte förra året då jag själv var ute i spåret). Det verkade vara riktigt fina och rättvisa förhållanden idag, hoppas det blir lika bra nästa år! Dagens segrare heter Daniel Tynell, tävlandes för Grycksbo. Tre gånger har han nu stakat in som förste man i Mora, otroligt bra jobbat! En mycket värdig vinnare måste jag säga, han kändes starkast hela loppet. På damsidan blev det samma segrare som förra året, nämligen Sandra Hansson. Även hon gjorde en jättebra insats och förbättrade tiden från förra året med några minuter. Men nästa år gör jag comeback, så då får Hansson se upp! Höhö..

Femmilen då? Ingen Södergren på startlinjen = ingen framskjuten placering för Sverige, tråkigt men sant. Northug spurtade som en idiot även denna gång och tog hem sitt tredje guld i detta VM. Inte illa..

THANK GOD IT'S SUNDAY

Jag måste börja med att säga att gårdagen inte var lika hemsk som jag skrev inatt. Roligare har jag varit med om, men helt värdelöst var det inte. Jag var bara lite (mycket) trött och less när jag kom hem. Några bilder sen igår blir det tyvärr inte heller för tillfället, eftersom jag lyckades glömma kameran på förfesten. Men nog om det!
Som så många söndagar förr har Frida och jag bara slappat idag. Vill ni ha receptet på den perfekta söndagen förresten? Här kommer det!
 
Ingredienser:
1 säng
1-2 täcken + kuddar
1 bra sällskap
1 dator (helst en laptop)
1 TV

Börja med att blanda allting i en enda röra. Vakna tidigt, men kliv absolut inte upp före 14.00. Kolla lite på tv, knappa lite på datorn, prata igenom helgens händelser och gör upp storslagna planer för resten av ditt liv. Och det viktigaste av allt - mys!

Jag och Frida har följt det här receptet till punkt och pricka idag. Vasalopp- och femmils tittning blev det med såklart (mer om det sen) Vid tre åkte jag hem och åt god mat. Har även hunnit med ett besök hos Marcus, och nu sitter jag i soffan och kikar på Sporten i väntan på Beck. Bra söndag!

HEMMA

Nu är jag hemma. Kvällen har varit ganska värdelös faktiskt, mycket folk men tråkigt. Imorn blire Vasaloppet och femilen hela dan, slappt! PUSS och godnatt!

RSS 2.0