BRA DÄR SVERIGE!

Okej, innan jag sover måste jag klämma in ett inlägg som handlar om någonting annat än mig och Kalmar..

Det får bli ett litet grattis till Sverige som lyckades vinna över Finland både på dam- och herrsidan i årets Finnkamp! Tjejerna vann överlägset, medan killarna avgjorde på sista grenen som var 800 meter. Det känns bra att friidrottarna fick ett skönt slut på en annars ganska tråkig säsong, för svensk del alltså.
Själv missade jag första delen av sändningen idag, på grund av att jag var ute på äventyr i regn och åskvädret. Men den historien tar vi någon annan dag. Godnatt!

SNEAK A PEAK

Jag tänkte ta lite bilder på lägenheten, men det blev inge bra. Så den här är den enda jag bjuder på för stunden. En blomma, ett fönster, en ljuslykta, ett sängbord och lite säng. En säng som jag förövrigt snart ska krypa ner i, för imorgon börjar jag i skolaaaan! Programmet för journalistik och medieproduktion på Högskolan i Kalmar. Jag som var helt säker på att inte komma in när jag sökte i våras. Men det gjorde jag (tack högskoleprovet)!



Förresten så har jag värsta utväxten som jag hade tänkt färga ikväll, men jag orkar inte. Tänk om ingen vill prata med mig imorgon för att jag är ful i håret?


PÅ PLATS I KIAAAHLMAAAA

Jag antar att alla ni där hemma är ute på ikväll, löningshelg, lyskväll och allt vad det är. Själv är jag på tok för trött för att ens få ihop ett vettigt blogginlägg just nu. Men jag tänkte bara tala om att jag är på plats i Kalmar, och att allt hittills är jättebra. Fin stad, mysig lägenhet, bra läge.. Jag gillar det helt enkelt! Och förhoppningsvis blir det bara bättre när jag kommit i ordning riktigt och kanske till och med hittat en eller annan kompis.

Nej, nu ska den nyblivna smålänningen ta och krypa ner under täcket. PUSS!


NU SÄGER JAG GODNATT...

... och hejdå! Vid tretiden inatt går flytten till Kalmar. Så nu måste jag torka håret och krypa ner i sängen, men jag lovar att uppdatera imorgon. Eller okej jag lovar inget, men jag ska försöka. Kan även passa på att säga att ett sms är mycket uppskattat inatt/imorgon eftersom jag kommer befinna mig i baksätet av en fullpackad bil i drygt åtta timmar. När jag ända är igång bjuder jag på två bilder från i tisdags när jag hade avskedsmys med världens bästa kusiner. Jag älskar er!



"BROWN PAPER, WHITE PAPER STICK IT TOGETHER WITH THE TAPE. THE TAPE OF LOOOVE.."

Nu tar jag en paus i packningen och youtubar lite på Flight of the Conchords, GILLA!

Snart ska jag ta och hoppa in i duschen innan det bär iväg till stan, där det blir middag med Enström och Malin. Ska ner till Marcus en sväng för att säga hejdå också, eftersom de tydligen inte var hemma imorn. Vid närmare eftertanke kanske jag borde duscha typ nu om jag ska hinna.. Ja, så får det bli.


IDAG ÄR DET MÅNDAG

Här sitter jag, men inte så länge till. Känner mig helt slut i skallen och sängen lockar mer än någonsin. Frida har precis åkt hem. Hon har varit här och fått lite hjälp av mig att skriva ett CV.Helt okej blev det, och tillsammans med hennes underbara personlighet kommer det leda till att hon får vilket jobb som helst! Jag lovar.



Ingen arbetsgivare med någorlunda vett i skallen kan ju tacka nej till den här snyggingen!

GRATTIS MAMMA!

Här har ni henne, födelsedagsbarnet. Enda bilden jag hittade, kisandes och med en mobil som täcker halva ansiktet. Men bäst är hon i alla fall, min fina mamma!


DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYYYS

Om en vecka flyttar jag, eller ja om en vecka har jag flyttat. Det mesta är fixat och klart, utom själva packningen.. Egentligen är det inte så jobbigt, eftersom det mesta redan är nerpackat i lådor sedan jag flyttade hem från Hudik förra sommaren. Det jobbiga är bara att jag måste gå igenom varenda låda eftersom jag inte är säker på att jag ska ha med mig allt. Tråkigt med andra ord. Men idag insåg jag att jag bara har några dagar på mig och satte igång. Närmsta veckan ska jag alltså packa, packa, packa, och hinna träffa typ alla jag känner för att säga hej. Eller hejdå rättare sagt.

Ikväll blir det mys med familjen, med anledning av att mamma fyllde år igår. Jag ska äta jättemycket mat och tårta, bara så ni vet alltså. Enligt vågen har jag gått upp ett eller två kilo i sommar, och med tanke på att jag antagligen inte kommer ha råd att äta på tre år tänkte jag gå upp några kilo till innan fredag. Det gäller att tänka framåt.

HAN ÄR GANSKA SNABB, DEN DÄR BOLT

Jag är dålig på att blogga (ska bättra mig, lovar) och Usain Bolt är nästan omänsklig. Nitton sekunder och nitton hundradelar på tvåhundra meter. Det finns nog inga superlativ i världen som kan beskriva hur fort killen springer, så jag gör som sist och låter bilden säga sitt.



Bilden har jag hittat här

EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD



Bilden är från svt

14 DAGAR KVAR

Äntligen är boendet fixat, och om precis två veckor flyttar jag. Liter nervöst är det såklart, men än så länge känns det jättebra! Mindre kul att flytta drygt 70 mil ifrån mina nära och kära är det förstås, men det ska nog gå det med hoppas jag.

Annars är det mest som vanligt. Dagarna går hur fort som helst, och idag är det tydligen fredag igen. Vad som händer i helgen har jag faktiskt ingen aning om. Förslag någon? I onsdags blev det i alla fall ett besök på Bockarna. Jag som inte har satt min fot där på hela sommaren hade riktigt kul, förutom att jag hade hicka större delen av kvällen. Så såg ni en tjej som satt och drack öl upp och ner, var det bara jag som försökte bli av med hickan...


TRACK AND FIELD

Ja imorgon kör det äntligen igång, friidrotts-VM i Berlin!

Enligt de flesta experterna blir Sverige utan guld, silver och brons i detta VM. Och visst, utan Christian Olsson, Carolina Klüft, Kajsa Bergqvist, Stefan Holm och Sanna Kallur finns det ingen riktig favorit. Men man vet aldrig, mycket kan hända i friidrott. Johan Wissman kanske slår till och springer fortare än väntat? Eller varför inte Green eller Thörnblad i höjdhoppet? Jag tror i alla fall på en medalj, även om det kan bli svårt. Sen tycker jag att det är lite tråkigt att det alltid bara är pallplatserna som räknas. Vilket mästerskap eller vilken idrott det än handlar om, pratas det bara medaljer. Ibland är det faktiskt en lika fin prestation att komma till exempel femma. Men en femteplats betyder ingen medalj, som i sin tur ofta bedtyder misslyckande enligt media.

Om man bortser från svenskarna ser jag mest fram emot herrarnas 100- och 200-meters finaler. Det ska bli kul att se om Bolt kan springa lika fort, eller kanske till och med fortrare(!) än i OS förra sommaren. Även herrarnas spjutfinal ligger högt upp på listan. Min favorit där är självklart Thorkildsen. Oavsett om han vinner eller inte, är han i alla fall ögongodis som jag inte blir mätt på i första taget..


 
Grym kille den där Bolt! Här har jag snott bilden.

NUMMER 23,24,26 OCH 27

Förra veckan var ingen bra bloggvecka. Jobba, leta boende, jobba, sola, leta boende, jobba och leta boende tog upp all tid. Men nu är jobbet slut för i sommar, och jag är ledig i tre veckor! Det ska bli skönt, även om jag inte riktigt kan slappna av. Har ganska mycket att tänka på med flytt och allt.

Igår hade jag i alla fall tankarna på annat håll hela dagen. Sundsvalltripp och shopping med de bästa stod nämligen på schemat! Ett par chinos, en skjorta, två nagellack och en kalender var det enda jag fick med mig hem tråkigt nog. Jag som var så shoppingsugen. De andra tre köpte mest skor tror jag, och lite tröjor och sånt. Mysigt hade vi det i alla fall. Evelina, Frida, Agnes och jag.

Nu ska jag snart åka och hämta Lovisa och handla lite. Förhoppningsvis hinner jag blogga lite mer senare. Hörs häj!


JOURNALIST, JAVISST!

Vet ni vad? Den 31 augusti börjar jag plugga till journalist i Kalmar!  Gissa vem som är glad?

Mer hinner jag inte skriva nu. Måste duscha och käka, innan jag åker till Näsviken och kollar på Ebba, Lovisa och Marcus ska som springa BL-loppet. PUSS!


TRÖTT TJEJ

Jag är trött. Tröttare än vanligt, det är nästan så jag måste spärra upp ögonen med fingrarna faktiskt.
Lite frisk luft gör nog susen. Hörs sen!


DÄRFÖR HATAR JAG ZLATAN

Ja jag vet, hatar är kanske ett lite väl starkt ord, men jag gillar verkligen inte Zlatan Ibrahimovic. För er som känner mig är det ingen nyhet, men nu tänker jag försöka mig på att förklara varför jag ogillar honom så mycket som jag gör. För det första är jag så fruktansvärt less på alla rubriker. Det första jag såg idag när jag klickade in på Aftonbladet var det här:
 


Enligt Aftonbladet är tydligen det absolut viktigaste som händer i världen just nu att Zlatan har sin första träning med Barcelona. Scrollar man ner en bit på sidan går det att läsa om mindre viktiga händesler(?) såsom flygkrascher och mord. De senaste veckornas sportblad har överösts med artiklar om vad mer eller mindre kända människor runt om i världen tycker om Zlatan. Varenda litet hyllningsord ska skrivas ner, överdrivas lite och sen tryckas med fetstil, så vi svenskar verkligen ska förstå vad lyckliga vi är som har Zlatan Ibrahimovic . Så typsikt svensk. Det lilla landet i norra europa, med världens största bekräftelsebehov. Frågar du en amerikan vilket land som förknippas med ABBA, blonda blågda tjejer och en kille med stort ego som råkar vara hyffsad på att sparka boll, har han ändå ingen aning om det är Sweden or Switzerland. Okej, nu tappade jag tråden lite. Det blev mer klagomål på kvällspressen och Sverige i största allmänhet än själva Zlatan, så åter till ämnet.

Även jag kan bli riktigt imponerad av vad Zlatan lyckas göra på planen. Han är en bra fotbollsspelare, men inte alltid så bra som alla inbillar sig. Speciellt när det gäller landslaget, där jag tycker att han är sjukt överskattad. Att han sen är allt annat än ödmjuk och trevlig i intervjuer och liknande gör att irritationen hos mig bara växer. Storhetsvansinne? Droppen som fick bägaren att rinna över var när hans ena unge fick namnet Vincent. Det namn som jag i flera år har planerat att döpa mitt första barn till!

Men jag kan faktiskt erkänna att jag överdriver och dissar Zlatan lite extra ibland, hähä. Och med ibland menar jag när någon Inter fantast till fotbollspojke kommer i min väg. Att diskutera med en riktig Ibra-älskare är ungefär som att diskutera med en bög-hatare. De vägrar se på saken från mer än ett håll, och är lite smått dumma i huvudet. Jag blir lika arg av båda sorterna.


LITE NYTT, FRÅGAN ÄR BARA HUR LÄNGE..

Ja som ni ser gjorde jag en ny header nyss, var så trött på den gamla. Men känner jag mig själv rätt så tröttnar jag nog snart och byter tillbaka till den gamla. Den som lever får se.

SYSKONKÄRLEK

Tänk vilken tur jag har, som har så underbara syskon. Det är så skönt att veta att ni alltid finns där när jag behöver. Att ni stöttar mig i alla lägen - för det vet jag att ni gör.



Jag bjuder även på en sex år gammal bild, och mamma tycker i alla fall att vi är världens snyggaste. Ärligt talat vet jag inte riktigt om jag håller med. Men en sak vet jag.. Marcus och Matilda, ni är bäst! PUSS från lillasyster.

SÖNDAG = GULD

Söndagar är guld på många sätt. VM i simning är över, och Sverige lyckades skrapa ihop två medaljer. Ett guld tack vare Sara Sjöström förra söndagen, och ett silver simmade Alshammar välförtjänt hem idag. För övrigt hade jag rätt om Stefan Nystrand igår.. Skägg på hakan och en åttondeplats i finalen.

Just den här söndagen har mest varit guld för att den tillbringats med Frida. Det går nog inte att räkna till hur många söndagar vi legat i sängen halva dagen, med datorn i högsta hugg och bara slöat. Men nu var det ett bra tag sen, så just idag uppskattades det ännu mer. Anledningen till slöheten berodde på ett besök på stadt igår kväll. Helt okej kväll, även om jag var en aning på dåligt humör när vi åkte hem.

Nu ska jag tvätta lite och ladda för sista jobbveckan. Strax före sju imorn ska jag vara på plats och pussa på min gamlingar som jag inte träffat på hela helgen!


JAG HOPPAS DU LÄSER MIN BLOGG NYSTRAND..

Jag har nämligen svaret på hur du ska ta VM-medalj i kvällens 50-meter fritt final. Raka av dig skägget!



Försvinner skägget, försvinner nog också de hundradelar från tiden som behövs. Men eftersom Stefan troligtvis inte hör till den tappra skara människor som följer min blogg, så stannar nog skägget där det är. Med andra ord så tror jag inte på medalj för Nystrands del. Ska jag vara ärlig så är anledningen till det här otroligt intressanta inlägget mest att jag tycker jag att skägget är fult. Jättefult. Alla ni av det manliga könet (kvinliga med för den delen) med liknande kreationer på hakan kan också leta fram rakhyveln, tycker jag.

SEMESTERN ÄR ÖVER!

Ja bloggsemestern alltså. Jobbar gör jag för fullt i en vecka till. 

Jag är ganska imponerad över att människor faktiskt tar sig tid kika in på min blogg varje dag, fast att jag inte skrivit ett enda inlägg på hela sommaren. Men från och med idag blir det ändring på den saken! Jag är riktigt skrivsugen, och tur är väl det med tanke på hösten högskolestart. På tal om högskolan så är jag lite nervös. Inte för själva pluggandet, eller flytten. Utan för att jag inte vet i vilken stad jag ska plugga och bo än. I nuläget lutar det åt Kalmar, men man vet aldrig vad som händer. Jag får helt enkelt ha lite is i magen tills det slutgiltiga antagningsbeskedet kommer..


RSS 2.0